Пийте натурална минерална вода "Княжево" защото водата е здраве, а здравето основа за щастлив живот!


 Ние ще се погрижим за всичко останало!

Често задавани въпроси:


1. Защо да избера минерална натурална вода "Княжево"?

 

  • Доставя на организма градивните елементи калций (Ca) и магнезий (Mg) и покрива физиологичните потребности от силиций (Si)
  • Благоприятства обмяната на веществата, храносмилането и функциите на черния дроб и жлъчката
  • Стимулира диурезата и олеснява бъбречната функция
  • Хипотонична натурална минерална вода, способна ефективно да извлича отпадачни продукти от обменните процеси и да прочиства организма от отпадащите в него токсични вещества
  • Натурална минерална вода „Княжево“ е с ниска минерализация
  • Подходяща е за ежедневна употреба
  • Подходяща е за диетични програми и режими2. Какъв диспенсър да избера?

Изборът на диспенсър трябва да бъде съобразен изцяло спрямо Вашите нужди. Ние Ви предлагаме 3 вида диспенсъри, които да отговорят на всички Ваши изисквания и потребности:

  • Нисък 3 канален диспенсър - Препоръчваме Ви го за ограничени офис пространства, училища, детски градини и домакинства

Компактни размери

Компресор

Бутон за защита на гореща вода

Триканален диспенсър – гореща вода, студена вода и стайна температура

  • Висок 3 канален диспенсър – Препоръчваме Ви го за офиси, училища, детски градини и домакинства

Фнкционален дизайн
Компресор

Бутон за защита на гореща вода

Шкаф за съхранение 

Триканален диспенсър – гореща вода, студена вода и стайна температура

  • Висок 3 канален диспенсър с хладилен шкаф – Подходящ за изтънчени бизнес офиси и домакинства, ценящи високо стилния дизайн и функционалност 

Стилен дизайн
Компресор

Бутон за защита на гореща вода

Хладилен шкаф

Триканален диспенсър – гореща вода, студена вода и стайна температура

3. Как да върна предоставените ми на консигнация диспенсъри и галони?

Предоставените Ви диспенсъри и галони могат да бъдат върнати чрез предварително направена заявка. За целта, моля, да се свържете с нас чрез някой от посочените по-долу канали за връзка. Ако имате нужда от допълнителна информация или съдействие, моля, не се колебайте да се свържете с нас:
Т: +359 879 845773
Т: +359 899 845776

Е: sales@nmvkniajevo.bg
Е: info@nmvkniajevo.bg

W: www.nmvkniajevo.bg

 

4. Как да си поръчам натурална минерална вода „Княжево“?

Поръчка на натурална минерална вода "Княжево" може да направите като се свържете с нас чрез някой от посочените по-долу канали за връзка. Ако имате нужда от допълнителна информация или съдействие, моля, не се колебайте да се свържете с нас:
Т: +359 879 845773
Т: +359 899 845776

Е: sales@nmvkniajevo.bg
Е: info@nmvkniajevo.bg

W: www.nmvkniajevo.bg


5. Как да си закупя диспенсър?
 

Ако желаете да закупите от нас диспенсър за вода, моля, да се свържете с нас чрез някой от посочените по-долу канали за връзка. При необходимост от допълнителна информация или съдействие, моля не се колебайте да се свържете с нас:
Т: +359 879 845773
Т: +359 899 845776

Е: sales@nmvkniajevo.bg
Е: info@nmvkniajevo.bg

W: www.nmvkniajevo.bg


6. Имам нужда от допълнителни галони, как да ги депозирам?
 

Ако бизнесът Ви се е разрастнал и бихте желали да увеличите предоставените Ви на консигнация галони, моля, да се свържете с нас чрез някой от посочените по-долу канали за връзка. При необходимост от допълнителна информация или съдействие, моля, не се колебайте да се свържете с нас:
Т: +359 879 845773
Т: +359 899 845776

Е: sales@nmvkniajevo.bg
Е: info@nmvkniajevo.bg

W: www.nmvkniajevo.bg


7. Искам да заявя саниране на закупен от мен диспенсър, към кого да се обърна?
 

Ако желаете да бъде извършено саниране на закупен от Вас автомат за вода, моля да се свържете с нас чрез някой от посочените по-долу канали за връзка. При необходимост от допълнителна информация или съдействие, моля не се колебайте да се свържете с нас:
Т: +359 879 845773
Т: +359 899 845776

Е: sales@nmvkniajevo.bg
Е: info@nmvkniajevo.bg

W: www.nmvkniajevo.bg


8. Диспенсърът ми не работи, към кого да се обърна?
 

Ако имате проблем с предоставен от нас автомат за вода, моля да се свържете с нас чрез някой от посочените по-долу канали за връзка. При необходимост от допълнителна информация или съдействие, моля не се колебайте да се свържете с нас:
Т: +359 879 845773
Т: +359 899 845776

Е: sales@nmvkniajevo.bg
Е: info@nmvkniajevo.bg

W: www.nmvkniajevo.bg

9. Каква е разликата между отделните видове води?

Водата е основният детоксикатор на тялото, главният градивен елемент, ключовият регулатор на pH на кръвта и тялото ни като цяло. Има води с ниско pH, които не вършат работа като гасител на киселинността. Тогава следват артрит, костни заболявания, подагра, рак и над 90% от всички болести. Тези болести се дължат на нарушен алкално-киселинен баланс. Водата трябва да има pH със стойност над 7.0, тоест над това в човешкото тяло. Някои минерални води достигат почти до 10, но с цената на много алкални минерали. Реално, ако употребявате достатъчно алкалните листни зеленчуци и плодове няма нужда от чак толкова алкална вода. Достатъчна е тази с pH 7.5-8.0.

Дестилирана вода - става за прочистване на организма, но много хора я отричат като естествени качества.

Водопроводна вода, която се нарича и питейна - остатък от комунистическо време, когато бутилираната вода бе лукс. В много райони в страната е пренаситена с флуорид, микроорганизми, метали, нитрати, излишно минерално съдържание. За добри водопроводни води се считат тези в гр. Видин и в някои квартали на гр. София.

Трапезна вода. Пречистена чрез химия (хлор) или модерни нехимични методи като обратна осмоза и UV лъчи е вода за всекидневна употреба. Според становището на Световната здравна организация (WHO), водата пречистена със системите за обратна осмоза е вредна за човешкото здраве. Съществуват доста противници на този метод за пречистване на водата за пиене. Според тях осмотичната вода е бедна на минерали и извлича полезните минерали от човешкия организъм. Често трапезните води не се добиват от фиксиран източник и параметрите им могат да варират.

Изворна вода. Млада вода с малко минерали. Добива се от малка дълбочина, основно от планинските райони.

Минерална (силно-, средно- и слабо- минерална). Добива се от дълбоко. Стара вода с много отложени в нея минерали през хилядолетията. Бива от студени и от топли находища.
Минералният извор, от който черпи запаси натурална минерална вода "Княжево", се намира в град София, квартал "Княжево", откъдето носи името и водата. Това е един от най-дълбоките минерални извори в България, даващ ни вода с превъзходни вкусови качества.

Натурална минерална вода “Княжево” е нискоминерализирана. Общата минерализация е 171 мг. на литър. Това, че е под 200 мг. на литър, я прави годна за всекидневна употреба, а наличието на богат минерален състав осигурява на човешкия организъм комплекс от полезни минерали. 

Водата е хипотермална - извира при температура 31.2 - 36.8 градуса С. Водоносният слой се формира в малм - валанжския водоносен хоризонт, назован така в зависимост от периодите на образуването му. 

Водният басейн се образува на дълбочина от 600 до 1100 метра. Тази дълбочина естествено защитава водоносния басейн от всякакви повърхностни замърсявания.

"... относителната възраст на минералната вода се оценява в границите 3500 - 5000 години. От това следва, че водата има библейска възраст и неуязвена от човешката дейност чистота..."
"… хидротермалният резервоар е съвършено изолиран и защитен отгоре и отдолу от много дебели водонепроницаеми пластове. Отгоре това са мергели и глинести варовици с дебелина около 600 м. Отдолу - глинести пясъчници, алверолити и аргилити с дебелина над 1000 - 1500 м. ... "

Минерална вода ”Княжево” е нискоминерализирана и е годна за всекидневна употреба. Ежедневното количество вода, необходимо на човешкия организъм, е между 1,5 и 2 литра.

10. Знаете ли, че...?

Нашата страна е малка и не е богата на златни или нефтени находища, но за това пък изобилства от минерални извори. Звучи тривиално и клиширано, но хората вече изпитали целебната сила на минералната вода знаят истинската и стойност.

Химичния състав на минералната вода я прави изключително здравословна и лековита за много болести. В зависимост от химичния състав, степента на минерализация и температурата на добив, минералната вода се ползва за пиене или за балнеолечение, а някой видове и за двете. При някой заболявания като стомашно-чревни, бъбречно-урологични, анемии, бронхити и други, се препоръчва пиенето и, а при други ревматични, травматично ортопедични, неврологични и гинекологични. Препоръчва се и при балнеолечение с минерална вода.

Още в древни времена хората са оценили ползата от минералната вода и започнали да изграждат около самите извори от минерална вода балнолечебници, а по-късно дори и селища. В днешно време те са ни познати, но с други имена, това са Княжево, Кюстендил, Сапарева Баня, Сливенски бани, Вършец, Бургаски минерални бани, Велинград, Долно банската котловина и Кюстендилско, Сандански и други. В страната ни са открити общо 225 минерални извора.
Знаете ли, че бутилираните води, които купуваме и консумираме се свеждат основно в три вида – минерална, изворна, трапезна. Всяка от тях има свой характерен състав, качества и свойства, но като цяло и трите типа води са полезни, здравословни и качествени. Те са подходящи, както за здрави, енергични и млади хора, така и за бебета, деца, бременни жени, болни, спортисти и т.н. Водата е здравословна, вкусна и полезна, открита е в природата от множество източници, наречени извори – минерални, планински, изворни и всеки от тях има своите качества.
Минералната вода се различава от чешмяната по силният състав на минерали и витамини, които са изключително полезни за човешкият организъм. В състава от минерали се забелязва наличие на калций, магнезий, калиий, бикарбонати, натрий, сулфати и други. Всичкият този състав се грижи за добрият тонус и здраве на организма ни. Прави костите и зъбите здрави, съдейства на редица процеси и функции в телата ни като подобрява дейността на храносмилателната и сърдечната система, нервната система, намалява риска от сърдечни заболявания и камъни в бъбреците. Минералите в състава на водата благоприятстват за младежки и свеж вид.

Заради различното естество на минералния състав водата трябва да се редува. Употребата на минерална, трапезна и изворна вода е задължителна. Приема на различните типове води трябва да се прави с подмяна на всеки две седмици, като през даден период се пие само от единия от трите вида.

Много пъти чуваме, че чешмяната вода е годна за пиене, но трябва да вземем в предвид и факта, че за да бъде пречистена се използват химикали. С времето те могат да се натрупват в организма, а освен това чешмяната вода е лишена от полезните минерали и витамини. 
Изключително полезна е минералната вода, но много хора дори тези, които я консумират редовно не знаят, каква е разликата между нея и обикновената. Минералната вода е богата на минерали и други разтворими вещества. Те променят вкуса и я правят дори лековита при продължителна употреба. Минералната вода може да бъде силно минерализирана, умерено минерализирана, слабо минерализирана, да е силно разсолна или слабо разсолна. Пиейки минерална вода можем да лекуваме редица заболявания като: чернодробни, жлъчни, ендокринни и обмени, стомашно-чревни, бъбречно-урологични, както и хронични интоксикации.

Купувайки вода в бутилки от магазина, ние сме сигурни, че тя е минала през всякакви технологични процеси, за да достигне годна за консумация. Когато става дума за чешмяната вода или вода от неизвестен източник тя трябва да е дезинфекцирана и филтрирана.

Филтрирането на водата се извършва, чрез различни размери филтри. Големините на порите на филтрите са от съществено значение за ефикасността и самото пречистване на водата. Размерите на микро филтри достигат размери от 0,1-0,4 микрона, а те от своя страна задържат и спират спори и бактерии. Те обаче не са достатъчно ефективни срещу вирусите във фекалните води. Съществуват и множество филтри, задържащи вирусни частици. За избора на филтър е добре да се следи произхода ми и да притежава гарант и сертификат за качество. Видовете филтри за водата са многообразни по цени. Колкото по-голяма надеждност и чистота предлагат, толкова по скъпи са те. За филтриране на вода може да се потърси метода на флокулация и коагулация, чрез избистрянето й. По време на процеса се отстранява голяма част от микроорганизмите, но не всички. За да се достигнат нужните нива на дезинфекция се прилагат химическа дезинфекция и хлориране.
За всекидневна употреба стават изворните и трапезните води. По-рядко могат да се ползват слабо- минералните води. Силно- минерални води се пият само, ако сте болен и болестта ви се редуцира от техните минерали. Излишната употреба на силно- минерална вода води до сериозно здравословни проблеми с бъбреците, зъбите, костите и артериите.
Дестилираната вода е спорна дали трябва да се ползва или не. Всеобхватно мнение е, че е мощен детоксикатор, особено ако сте на ден или дни за прочистване, което някои го наричат гладуване. Злите медицински езици твърдят, че деминерализиранта дестилирана вода лишавала тялото от така необходимия калий. 

Минерална вода ”Княжево” е нискоминерализирана и е годна за всекидневна употреба. 
Ежедневното количество вода, необходимо на човешкия организъм, е между 1,5 и 2 литра.Пийте натурална минерална вода "Княжево" защото водата е здраве, а здравето основа за щастлив живот!

 

Ние ще се погрижим за всичко останало!