Натурална минерална вода "Княжево" черпи своя неподправен продукт от минерален извор, който се намира в град София, квартал "Княжево", откъдето носи всъщност името и водата. Това е един от най-дълбоките минерални извори в България, даващ ни вода с превъзходни вкусови качества.

 

Натурална минерална вода “Княжево” е нискоминерализирана. Общата минерализация е 171 мг. на литър. Това, че е под 200 мг. на литър, я прави годна за всекидневна употреба, а наличието на богат минерален състав осигурява на човешкия организъм комплекс от полезни минерали. 

Водата е хипотермална - извира при температура 31.2 - 36.8 градуса С. Водоносният слой се формира в малм - валанжския водоносен хоризонт, назован така в зависимост от периодите на образуването му. 

Водният басейн се образува на дълбочина от 600 до 1100 метра. Тази дълбочина естествено защитава водоносния басейн от всякакви повърхностни замърсявания.

 

"... относителната възраст на минералната вода се оценява в границите 3500 - 5000 години. От това следва, че водата има библейска възраст и неуязвена от човешката дейност чистота..."
"… хидротермалният резервоар е съвършено изолиран и защитен отгоре и отдолу от много дебели водонепроницаеми пластове. Отгоре това са мергели и глинести варовици с дебелина около 600 м. Отдолу - глинести пясъчници, алверолити и аргилити с дебелина над 1000 - 1500 м. ... "

 

 

Минерална вода ”Княжево” е нискоминерализирана и е годна за всекидневна употреба.

Ежедневното количество вода, необходимо на човешкия организъм, е между 1,5 и 2 литра.

За Вашето здраве!

Минерална вода “Княжево” от извор 1ХГ:

  • е хипотонична, т.е. способна ефективно да извлича отпадъчни продукти от метаболит- ните (обменните) процеси и да прочиства организма от регулярно попадащи в него токсични вещества;
  • стимулира диурезата и улеснява бъбречната функция;
  • благоприятства обмяната на веществата, храносмилането и функциите на черния дроб и жлъчката;
  • доставя на организма градивните елементи калций и магнезий и покрива физиологичните потребности от силиций;
  • подходяща е за диетични програми и режими.